söndag 19 februari 2017

Veckomatsedel v.8


Matsedeln inför den kommande veckan innehåller några av vår familjs favoriträtter. Den supersmaskiga västindiska kikärtsgrytan, de underbara linsburgarna och den fantastiska gnocchigratängen är maträtter som vi käkar med jämna mellanrum här hemma. Samtliga av veckans middagsförslag är ganska enkla och brukar gå hem även hos dem som inte är vana vid att äta vegetariskt. 

De flesta av rätterna är också barnvänliga, vilket kan vara passande eftersom det är många som har sportlov under vecka åtta. Barn brukar tycka om att hjälpa till med att röra ihop pannkakssmet, skära grönsaker och att göra gnocchi, så låt dem gärna vara med i köket. Om barnen får vara med när maten lagas har de oftast lättare för att våga smaka på nya maträtter. Hoppas ni hittar något som ni blir nyfikna på att testa. Ha en bra dag!

Måndag: Amerikanska pannkakor serveras med sirap och eventuellt lite tinade bär


Tisdag: Västindisk kikärtsgryta serveras med basmatiris, kryddig äppelchutney och skivade bananer


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys. 

Torsdag: Rotfruktssoppa med pasta serveras med en god, gärna lite grövre, limpa som t.ex. en skållad råglimpa



Fredag: Linsburgare i hamburgerbröd (se här) med dressing och färska grönsaker. Ha gärna pommes eller klyftpotatis till också. 


Helg: Gratinerad potatisgnocchi med tomatsås och mozzarella. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.