onsdag 8 mars 2017

Het coleslaw med sriracha


Jag har redan lagt ut ett recept på coleslaw tidigare här på bloggen men det här är en upphottad variant med srirachasås. Eftersom jag inte gillar majonäs så har jag bytt ut det mesta av majon mot avrunnen fil, men det går det lika bra att ta crème fraiche eller turkisk yoghurt om du föredrar det. Hur het coleslaw du vill göra avgör du själv genom att ha i mer eller mindre mängd srirachasås. Om du inte får tag i srirachasås så kan du ersätta den med hot sauce eller sambal oelek. 

Het coleslaw med sriracha
400 g vitkål
1 stor morot (à ca 125 - 150 g)
ca ½ dl fint strimlad purjolök
ca 1 dl avrunnen fil (se här) alternativt 1 dl matlagningsyoghurt eller créme fraiche. 
2 msk majonäs
1 msk vitvinsvinäger
1 - 2 tsk srirachasås (ta mer om du vill ha det riktigt starkt)
1 tsk strösocker
ca ½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här: 
Skölj kålen och skär den i tunna strimlor eller grovriv den i matberedaren. Ha i kålen i en bunke. Skala och grovriv moroten. Blanda den med kålen. Ha också i purjolöken. Rör ihop fil, fraiche eller yoghurt med majonäs, vinäger, sriracha, socker, salt och peppar. Rör ner detta i kålbunken. Blanda allt ordentligt. Ställ salladen kallt i minst 30 minuter innan serveringen. Den håller i ca 4 - 5 dagar i kylen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar