torsdag 29 juni 2017

Rabarber och jordgubbssylt


Den här kalasgoda sylten med rabarber och jordgubbar är en ny favorit. Jag brukar nästan alltid äta lite yoghurt med en klick sylt i på kvällen och för tillfället är det denna härligt fräscha och somriga sylt som får göra yoghurten sällskap i tallriken. Så gott! 😋

Tips! Det går att använda frysta rabarber och frysta jordgubbar i receptet. Låt dem först tina i grytan på svag värme. Följ sedan instruktionerna nedan.

Rabarber och jordgubbssylt
ca 1 kg rabarber, sköljd och skuren i bitar
ca 1 kg jordgubbar, snoppade och skivade
1 kg syltsocker

Gör så här:
Lägg rabarbern och jordgubbarna i en gryta. Låt dem sakta koka upp (börja med låg värme och öka sedan värmen successivt när de börjat ge ifrån sig vätska). Rör om då och då.  Tillsätt syltsockret när rabarbern och jordgubbarna är mjuka. Rör om och låt det sedan koka rejält i ca 5 minuter. Ta försiktigt bort skummet som bildats på ytan. Ta av grytan från värmen och låt den stå i någon minut. Om det bildats nytt skum på ytan så ta bort det. Häll sedan upp sylten på väl rengjorda varma glasburkar. Fyll dem ända upp till toppen. Skruva på locken direkt. Förvara burkarna svalt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.