söndag 4 juni 2017

Veckomatsedel v.23

Idag vill jag börja med att sända en tanke till alla dem runt om i världen som på ett eller annat sätt blivit drabbade av den senaste tidens vansinniga terrorattacker. Senast nu på morgonen läste jag på nyheterna om hur tre personer först kört på och dödat flera människor i London, därefter fortsatt sin färd till fots och försökt döda fler människor genom att knivhugga dem. Helt galet! Tråkigt att hat och galenskap gör att människor inte längre ser andra som en medmänniska utan som ett hot mot den egna övertygelsen 😢. 

Som en motvikt till allt tråkigt som händer är det skönt att livet också bjuder på stunder av glädje och framtidshopp. Denna vecka firas det både nationaldag och student runt om i vårt avlånga land. Vi har ingen student att gratulera i år men nationaldagen tänkte vi fira genom att grilla lite, om det blir väder för det vill säga. Självklart blir det också något sött och gott bakverk till kaffet 😋.

Det finns många goda maträtter i veckans matsedel, men jag vill särskilt rekommendera er att att testa det underbara brytbrödet med spenatdipp, för det är helt otroligt gott! Hoppas att ni blir inspirerade av förslagen nedan.

Måndag: Nudelwok med general Tso`s sås. serveras med färska grönsaker och eventuellt lite sweet chilisås och srirachasås. 


Tisdag: Nationaldagen bjuder på en krämig och god pastasallad med ranchsmak, som serveras med grillade grönsaker, penslade med en supersmarrig bbq-sås. Ha gärna en fräsch sallad till också. 




Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: En enkel och överraskande god gryta, med bland annat marinerade vitlöksklyftor och vita bönor i tomatsås, serveras med ris och färska grönsaker.  


Fredag: Till fredagsmysmat blir det ett smaskigt brytbröd med spenatdipp. Serveras med en rejäl och matig sallad.  


Helg: Fantastiskt goda hemmagjorda falafel serveras i orientaliska pitabröd med bulgursallad, hummus, baba ganoush, stark röd sås och myntasås med paprika och chili



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.