lördag 12 augusti 2017

Gudomligt goda marmorerade brownies


De här marmorerade browniesarna var gudomligt goda. Det är tur att vi var ganska många runt fikabordet, för annars skulle jag nog ha kunnat äta upp alla browniesar helt själv 😁. 

Marmorerade brownisar
Kaksmet
175 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
½ dl ljus sirap
3 rumsvarma ägg
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
Cheesecakesmet
300 g rumsvarm cream cheese (typ philadelphiaost)
1 rumsvarmt ägg
100 g smält vit choklad
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här: 
Värm upp ugnen till 175 C och klä en bakform, à ca 20 x 25 cm, med ett bakplåtspapper. Vispa smöret, sockret och sirapen till kaksmeten pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa ett kort tag mellan varje. Blanda vaniljsockret, kakaon och mjölet i en skål. Vänd ner blandningen i smeten och rör om så att alt blandas ordentligt. Bred ut smeten i formen. Rör ihop alla ingredienser till cheesecakesmeten. Ha på den på den andra smeten i formen. Ta en kniv och ringla runt den lite grann runt om i smeten. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 35 - 40 min. Kakan ska fortfarande vara lite krämig i mitten. Ta ut den ur ugnen och låt den kallna. Låt den gärna stå kallt i minst några timmar innan servering (jag lät min stå i kylen över natten). Skär kakan i bitar. Förvara dem i kylen eller frysen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar