torsdag 24 augusti 2017

Krämig zucchini och tomatsoppa


Dagens recept blir denna delikata, krämiga soppa med bland annat krossade tomater, grädde & zucchini. Eftersom soppan mixas så passar det perfekt att använda lite större exemplar av zucchini. Ni vet sådana där som man missat att skörda innan de växt till sig lite för mycket. Det brukar bli några sådana varje år trots att vi tittar till plantorna varje dag. Servera gärna soppan med ett gott bröd, eller varför inte med de goda pizzabullarna som ni fick recept på igår (se här).  

Krämig zucchini & tomatsoppa
ca 800 g zucchini (ungefär 2 normalstora) 
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk hackade marinerade soltorkade tomater
5 dl vatten
500 g krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
2 ½ dl grädde
Örtsalt, grovmalen svartpeppar & färsk basilika efter smak

Gör så här: 
Skär zucchinin i bitar. Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en gryta. Ha i zucchinin, löken & vitlöken  och låt det steka på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt de soltorkade tomaterna & låt dem steka med någon minut. Häll i vattnet och tomaterna. Smula ner buljongtärningarna. Låt allt koka i ca 20 minuter. Mixa soppan. Tillsätt grädden. Låt den bli varm. Smaka av soppan med örtsalt, svartpeppar & färsk basilika. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.