måndag 14 augusti 2017

Pasta med tahinasås och stekt zucchini


Vi har fyra squash/zucchiniplantor i trädgårdslandet och tillsammans ger de en ganska rik skörd. Eftersom jag knappast är ensam i världen om att försöka ta hand om squash/zucchiniskörden så här års, så är det ganska enkelt att hitta nya spännande recept om man googlar lite. Receptet på denna krämiga och goda pastarätt, med tahinisås och zucchini, hittade jag på food.com. Smakerna var välbalanserade och såsen var mycket smakrikare än vad jag hade förväntat mig. Sammanfattningsvis var detta en mycket god och enkel maträtt som jag med största sannolikhet kommer att laga fler gånger. 

Pasta med tahinisås och zucchini
400 g pasta, torr vikt
vatten och salt till kokning
Zucchini:
2 normalstora squash/zucchini, ca 800 g sammanlagd vikt
½ msk matolja
1 finhackad vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Sås:
ca 1 ½ dl av pastakokvattnet
2 msk tahini (en röra/ paste gjord på malda sesamfrön. Den brukar gå att hitta bland orientaliska varor i de flesta välsorterade matbutiker) 
2 msk saft från pressad citron
1 tsk srirachasås eller hot sauce 
2 dl crème fraiche
salt och grovmalen svartpeppar efter smak

Gör så här: 
Tärna squashen. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ha i squashen och lät den steka på hög värme i ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och stek tills squashen fått lite färg och mjuknat (tar ca 15 minuter). Ha på salt och svartpeppar. Koka under tiden pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Ta undan 1 ½ dl av kokvattnet innan du häller av pastan. Häll tillbaka den avrunna pastan i grytan igen. Vispa ihop det sparade kokvattnet med tahini, citronsaft och srirachasås. Häll detta i grytan. Sätt tillbaka grytan på värmen igen. Rör ner crème fraichen och squashen. Värm allt, under omrörning, i några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.