lördag 19 augusti 2017

Sockerskorpor


Dessa delikata och härligt knapriga sockerskorporna tog jag med till fikat på jobbet för ett tag sedan. Jag är vanligtvis inte särskilt förtjust i småkakor men de här små godingarna var faktiskt riktigt smarriga. Receptet kommer ursprungligen från boken 'Konditorns bästa' av Signe Maria Bengtsson. 

Jennys sockerskorpor
2 ägg
2 dl strösocker + 2 msk till topping
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 - 80 g smält smör
2 - 3 krm malen kanel
lite kallt vatten till pensling

Gör så här: 
Värm upp ugnen till 175 C och klä en plåt med bakplåtspapper. Knäck äggen i en bunke. Ha i sockret och rör tills det blir pösigt. 
Blanda mjölet med bakpulvret i en bunke. Ha i detta i smeten omväxlande med det smälta smöret. Arbeta ihop allt till en deg. Ha upp den på en lätt mjölad arbetsyta och dela den i fyra lika stora delar. Rulla ut en del i taget till en ca 40 cm lång längd. Lägg dem glest på plåten. Platta till dem lite på toppen. Blanda 2 msk strösocker med kanelen. Pensla längderna med vatten och strö på kanelsockret. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 - 20 minuter. Skär längderna i sneda bitar direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem gärna kallna på ett brödgaller. 


2 kommentarer:

  1. Älskar sådana enkla små kakor!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du gillar enkla små kakor :). Då kan dessa vara något för dig att prova. Själv är jag vanligtvis inte alls särskilt förtjust i småkakor men dessa var faktiskt överraskande goda. Ha en bra dag!
    Mvh Tove

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.