fredag 11 augusti 2017

Ugnsbakad zucchini med soltorkade tomater


Häromdagen gjorde jag en stor sats med ugnsbakad zucchini med soltorkade tomater. Ingredienserna är nästan exakt desamma som i receptet på det squashfräs, som jag lagt ut tidigare här på bloggen (se här), men zucchinin får en lite annan smak av att ugnsbakas istället för att stekas. Zucchinin är god att servera antingen som tillbehör till någon form av vegetariska biffar, eller som huvudrätt med t.e.x ris, pasta eller bulgur. 

Tips! Ha på några deciliter riven lagrad ost, strimlad mozzarella eller smulad fetaost de sista 10 minuterna av gräddningstiden. Det blir jättegott!

Ugnsbakad zucchini med soltorkade tomater
ca 1 ½ - 2 kg zucchini (4 - 5 normalstora)
2 - 3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl hackade marinerade soltorkade tomater
2 - 3 msk av tomatoljan (om du inte har så mycket så kan du blanda med olivolja)
1 ½ - 2 tsk trocomare örtsalt
2 - 3 krm grovmalen svartpeppar
ca 1 tsk torkad timjan 
ca 1 tsk torkad oregano 

Gör så här: 
Värm upp ugnen till 225 C. Häll oljan i en ugnsfast plåtform (gärna emaljerad). Skölj zucchinin och dela dem på längden och skär dem sedan i ca ½ - 1 cm tjocka halvmåneformade skivor. Lägg dem i formen. Skala och hacka löken och vitlöken. Blanda ner det i formen. Ha i tomaterna, örtsaltet, svartpepparn, timjan och oreganon. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 - 60 minuter. Vänd runt zucchinin några gånger under tiden. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.