söndag 22 oktober 2017

Veckomatsedel v. 43

I onsdags natt var det minusgrader här där vi bor. Våra pelargoner, och andra känsliga växter, har hittills stått i vårt inglasade uterum, men när jag såg hur kallt det var i torsdagsmorse flyttade jag raskt ner dem till den garanterat frostfria källaren istället. Jag fick också bråttom att skörda våra morötter, vilket innebär att vi den närmaste tiden med största sannolikhet kommer att käka ganska mycket mat innehållande morötter. Det är tur att morötter går att förvälla och frysa, så att vi inte behöver äta upp alla på en gång. 

Denna, plötsligt påkomna, rikliga tillgång till morötter var inget som jag hade räknat med när jag planerade veckans matsedel (som inte direkt svämmar över av maträtter innehållande nämnda rot). Vi får väl käka morötterna som tillbehör till den andra maten, vilket vi i och för sig alltid brukar göra, och istället satsa på att ha fler morotsbaserade recept i nästa veckomatsedel. Hoppas ni hittar något som ni blir nyfikna på att testa. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: En god och lättlagad kikärtsgryta med dill och citron får inleda denna vecka. Servera gärna grytan med ris eller kokt potatis och rivna morötter. 


Tisdag: Kryddig vegetarisk gryta med champinjoner, haricots verts och plommon smakar bra tillsammans med couscous och lite färska grönsaker


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Potatis och löksoppa är en riktig favorit. Nybakad fillimpa blir ett perfekt tillbehör till den goda soppan.  



Fredag: Till fredagsmyset blir det tacotårta fylld med refried beans serverad med majs, paprika, sallad, crème fraiche, tacosås och mexikanskt böndipp. Ha gärna nachoschips till också. 


Helg: Quornfiléer i krämig sambalsås serverade med ugnsstekt potatis och vinbärsgelé blir en lyxig avslutning på veckan. Servera gärna en god råkostsallad till maten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.