fredag 19 januari 2018

Brödpudding med spenat och ost


Brödpudding är en maträtt som många aldrig har hört talas om (än mindre ätit) vilket är synd, för det är kanongod, billig och enkel mat som är perfekt att laga om du har torrt bröd som du vill göra över med. Jag hade lite brödkanter i frysen som jag använde i denna smakrika, smarriga pudding med spenat och ost. Så gott! Vi käkade den matiga puddingen med rivna morötter, pizzasallad och squashröra, men jag kan även tänka mig att en tomatsallad skulle kunna passa bra till den här brödpuddingen (se recept här). Mums!😋

Brödpudding med spenat och ost
ca 4 portioner
ca 8 skivor franska eller ca 250 - 300 g brödkanter
4 ½ dl standardmjölk ( med 3 % fett) 
6 ägg
2 ½ dl riven lagrad ost
ca ½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 - 3 krm vitlökspulver
300 g fryst bladspenat, upptinad och väl avrunnen
lite matfett till formen

Gör så här: 
Värm upp ugnen till 200 C och smörj en ugnsfast form med lite matfett (min form mäter 20 x 25 cm och rymmer ca 2 liter). 

Skär brödet i små tärningar. Lägg dem i formen. Rör ihop mjölken med äggen och osten i en bunke. Tillsätt saltet, svartpepparn och vitlökspulvret. Krama ur vätskan ur spenaten med hjälp av händerna. Grovhacka den urkramade spenaten och ha i den i bunken. Rör om ordentligt. Häll smeten i formen och blanda allt väl. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 35 - 40 minuter, eller tills puddingen har stelnat i mitten. (Täck formen med en tom plåt om ytan får för mycket färg innan puddingen är klar). Ta ut formen ur ugnen och låt den gärna stå en stund innan servering.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.