söndag 14 januari 2018

Veckomatsedel v. 3 (2018)


Igår var vi och kikade på nya tapeter till två av våra rum. Vi hittade dessvärre bara en tapetvariant som vi tyckte var fin. Eftersom jag varken vill ha något glittrigt, färgglatt, allt för mönstat eller mörkt, så går jakten vidare. Jag tänkte gå till färgaffären imorgon och låna hem kataloger så att vi kan kika på tapetproverna i lugn och ro. 

Jag fick lite jobbigt att andas efter gårdagens tapetjakt, så det är skönt att jag inte har något inplanerat idag utan bara ska vara hemma och ta det lugnt. Det enda som jag ska göra är att skriva klart denna veckomatsedel, laga lite god mat och hämta ägg. Sedan kanske jag tar en skön promenad eller lägger mig på soffan en stund och läser en bra bok (jag kanske slår på stort och göra både ock 😉). Ha en riktigt bra dag! 😊 

Måndag: Pasta med mifusås är en snabblagad, enkel vardagsrätt som passar perfekt så här i början av veckan. Rivna morötter är ett givet tillbehör (gröna ärtor kan också vara gott till, för den som gillar det). 


Tisdag: Nigeriansk böngryta serveras med basmatiris och valfria färska grönsaker. Det kan även vara gott med en klick svalkande crème fraiche till den chiliheta grytan. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: En smakrik rustik soppa, gjord på billiga råvaror som vitkål, lök och rotfrukter, smakar mycket bra tillsammans med, en minst lika rustik, estnisk surdegslimpa.




Fredag: Kebabkryddade bönjärpar passar finfint  att servera i någon form av orientaliskt tunnbröd, eller pitabröd, tillsammans med färska grönsaker och två sorters kebabsås. Ett bra recept på hembakat kebabbröd hittar du här.


Helg: Potatismosgratinerad rumänsk vitkålsröra är en förvånansvärt smakrik maträtt. Servera gärna den matiga gratängen tillsammans med en god (råkost)sallad. (Tips! om du inte vill göra eget mos så kan du byta ut det mot tjockt pulvermos som du blandar med ett till två ägg).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.