söndag 21 januari 2018

Veckomatsedel v.4 (2018)


Idag kommer vår yngsta dotter hit en stund för att käka lunch med oss. Jag tänkte bjuda på stekta bönbullar och en variant av potatisgratäng, som jag aldrig lagat tidigare. Det kan vara lite vanskligt att bjuda på obeprövad mat, men gratängen verkar i alla fall vara god om man läser receptet. Hemma hos oss börjar det kännas mer som en regel än ett undantag att äta något nytt, eftersom jag har satt som mål att testa minst två nya maträtter varje vecka. Sedan jag införde den målsättningen har vi provat på massor med smarriga maträtter. Veckans matsedel innehåller några av alla dessa nymodigheter. Det är verkligen jätteroligt att kunna dela med sig av allt gott som vi äter. Hoppas ni hittar något som ni blir sugna på att testa. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: En krämig och god "mac and cheese", med purjolök, smakar bra tillsammans med linsbollar och rivna morötter. 



Tisdag: Snabblagad couscous med stekta grönsaker blir en härligt smakrik måltid tillsammans med oliver, hummus och en kall sås smaksatt med vitlök och harissa. Mums!



Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Thaisoppa med linser och morötter är en kanongod, enkel och billig soppa, som värmer gott i vinterkylan. Ett ljust bröd passar finfint till den kryddiga soppan. 


Fredag: Pizza rustica är en annorlunda pizza/paj med en mumsig fyllning bestående av bland annat spenat, soltorkade tomater och färskost. Servera gärna pizzasallad, rivna morötter och en god tomatsallad till maten.  


Helg: Kikärtsfärslimpa med pepparsås och ugnsstekt potatis blir en härlig helgmiddag. Fullborda det hela med någon form av råkostsallad och en klick vinbärsgelé (se här). 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.