söndag 25 februari 2018

Veckomatsedel v.9 (2018)



I dag har jag och maken varit riktigt hurtiga. Vi har redan hunnit varit ute på en långpromenad i kylan. Det är lite konstigt väder med - 10 C, solsken, snålblåst och snöfall, allt på samma gång. Jag kan väl inte påstå att det var speciellt trevligt att ha iskall motvind hela vägen hem, men så här efteråt känns det bra att ha varit ute och fått lite ljus och frisk luft. 

I går var vi på farvälfika hemma hos några av våra vänner. De skall flytta längre söderut i landet. Jag är såklart jätteglad för deras skull (och lite avundsjuk), men jag kommer att sakna dem väldigt mycket. Vi får hoppas att det inte dröjer särskilt länge innan jag och maken kan följa deras exempel, även om vi nöjer oss med att bara flytta en liten bit. 

Fram till dess fortsätter livet att gå sin gilla gång. Jag har laddad med en ny vegetarisk veckomatsedel inför veckan som kommer. Hoppas ni hittar något ni blir nyfikna på att koka ihop. Ha en riktigt bra dag! 😊 

Måndag: Snabblagad krämig pasta med kvarg, körsbärstomater och bladspenat är en perfekt maträtt att starta veckan med. Rivna morötter passar bra att servera till. 


Tisdag: Afrikansk vitkålsgryta med periperisås smakar gott tillsammans med lite basmatiris och valfria färska grönsaker. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: En len broccoli och blomkålssoppa passar mycket bra att servera tillsammans med ett lite grövre bröd, som t.ex. skållade råglimpor.



Fredag: En smakrik majsgratäng serverad med en härligt kryddig böngryta blir en lite annorlunda Tex-Mexmåltid till fredagsmyset. Lite fräsch sallad, en klick crème fraiche och mexikanskt böndipp (se här) är perfekta komplement till den goda maten. 


Helg: Stekt bönkorv med ugnsstekt potatis och köpt bearnaisesås får avsluta veckan. Pizzasallad, rivna morötter, majskorn och squashröra är passande tillbehör. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.