måndag 5 mars 2018

Grymt goda kikärtsbiffar med morötter och curry


Receptet till dessa grymt goda kikärtsbiffar, med morötter och curry, kommer från ica.se (se här). Till en början var jag lite orolig för att biffarna skulle bli mer som plättar än biffar, eftersom smeten var ganska lös innan jag tillsatte morötterna, men den oron visade sig vara obefogad för biffarna blev kanonbra 👍. Ena dagen käkade vi biffarna med rosa sås (se här), kokt broccoli och ugnsstekt potatis. Nästa dag ersatte vi potatisen med couscous, kryddad med lite allkrydda och afrikansk kryddmix (se här). Det var supergott båda dagarna 😋 

Kikärtsbiffar med morötter och curry
blir ca 12 stycken biffar
400 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetra eller 2 normalstora plåtburkar med konserverade kikärtor
2 pressade vitlöksklyftor
2 ägg
1 msk Majsena majsstärkelse
1 tsk salt
2 tsk curry
1 krm grovmalen svartpeppar
200 g finrivna morötter (motsvarar ca 275 g oskalade morötter)
Rapsolja till stekning

Gör så här: 
Mixa ihop kikärtorna med vitlöken, äggen och majsstärkelsen till en smet (jag använde matberedaren men om du saknar en sådan funkar det att mosa ihop allt med en gaffel). Tillsätt saltet och kryddorna. Krama ur vätskan ur morötterna med hjälp av händerna (om du har svårt för det är ett tips att lägga de rivna morötterna i en potatispress och pressa ur vätskan med hjälp av den). Ha i morötterna i smeten. Låt den stå i ca 5 minuter. Forma 12 lika stora biffar. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i några biffar i taget och stek dem i ca 2 - 3 minuter per sida. De är färdiga när de känns stumma i mitten och fått fin färg. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.