söndag 11 mars 2018

Veckomatsedel v.11 (2018)

Igår kväll var våra barn här och käkade mat tillsammans med oss. Senare på kvällen kollade vi på finalen i melodifestivalen. Ingen av oss har följt programmet tidigare, vi är inga fans direkt, och jag kan ärligt säga att vi med största sannolikhet inte kommer att följa det i framtiden heller. Den största behållningen av kvällen var att träffa ungarna. 

Idag, på förmiddagen, tänkte vi åka och kolla efter en ny matta till badrummet, en ny köksklocka och några prydnadskuddar. Det är alltid kul att förnya inredningen lite 😀. Innan vi ger oss ut på shoppingtur ska maken stryka på ett lager vit färg runt vedspisen och jag ska leverera veckans matsedel. Hoppas ni hittar något spännande som ni känner att ni vill provlaga. Ha en riktigt bra dag😊. 

Måndag: One pot pasta med champinjoner och kikärtor är en smarrig, lättlagad maträtt som passar perfekt i början av veckan. Någon typ av råkostsallad blir ett bra komplement. 


Tisdag: Krämig och god vitkålsgratäng med kreolsk krydda serveras med stekt bönkorv och rivna morötter.




Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: En härligt färgstark och smakrik het rödbetssoppa med kikärtor och kokosmjölk livar upp torsdagstillvaron. 


Fredag: Idag blir det mysmat i form av varm smörgåstårta med vegfärs och pesto. Pizzasallad, rivna morötter och squashröra är gott att servera till. 


Helg: Veckan avslutas med en kanongod helgmiddag bestående av ugnsstekta marinerade morötter, så kallade "carrot dogs", serverade med klyftpotatis och (köpt) bearnaisesås. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.