onsdag 28 mars 2018

Vegetarisk frestelse med purjolök, dill och tångkaviar


Den här kalasgoda, krämiga frestelsen med purjolök, dill och tångkaviar passar perfekt att servera på påskbordet tillsammans med andra godsaker som t.ex. morotslax, ägg och auberginesill. En söt, rustik limpa blir pricken över i. Mums! 😋

Recept på morotslax, auberginesill och en söt, rustik limpa hittar du här, här och här

Frestelse med purjolök, dill och tångkaviar
ca 4 - 8 portioner
1 kg potatis
100 g strimlad purjolök
ca ½ tsk salt
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
½ - 1 dl tångkaviar (se bild)
5 dl matlagningsgrädde
ca 3 msk hackad dill alternativt några tsk torkad dill
lite matfett till att smöra formen

Gör så här: 
Värm upp ugnen på 200 C och smörj en ugnsfast form, à ca 2 liter, med lite matfett. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Lägg den i formen och blanda ner purjolöken, saltet och svartpepparn. Vispa ihop grädden med kaviaren. Häll detta i formen. Täck formen med aluminiumfolie. Sätt in formen i den nedre delen av ugnen och grädda i ca 1 - 1 ½ timme, eller tills potatisen är mjuk. Ta ut formen  ur ugnen och ta bort folien. Ha på ströbrödet. Sätt tillbaka formen i ugnen men sätt in den högre upp. Höj värmen till 225 C och grädda gratängen i ytterligare ca 10 minuter, eller tills ströbrödet fått lite färg. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar