söndag 1 april 2018

Vegetarisk romsås med caviart


Hoppas ni hittills har haft en riktigt trevlig påskhelg. Här har vi haft det kanonbra. Det har varit lugnt och skönt och vi har bara tagit dagen som den kommer. Igår var vår yngsta dotter här på besök och käkade mat med oss. Vi bjöd på en härlig påsklunch bestående av morotslax (se här), kokt potatis, kokta ägg samt den här supergoda vegetariska varianten av romsås, gjord på caviart istället för ishavsrom. Det var mycket mumsigt 😋. 

Idag ska vi fortsätta att bara vara. Om vädret tillåter kanske det blir en liten utflykt senare under dagen, vart har vi inte bestämt än. Det får gärna bli till ett naturskönt ställe. Vi får väl se vart det bär av. Ha en fortsatt trevlig helg! 😊 

Tips! Den goda såsen passar även bra att servera till stekt panerad falsk fisk (se här eller här). Det är också gott att blanda såsen med hackade kokta ägg och ha som fyllning i t.ex. bakad potatis, smörgåstårta eller matiga dubbelmackor. 

Vegetarisk romsås med caviart
ca 5 - 6 portioner
3 dl gräddfil, crème fraiche eller avrunnen fil (se här)
2 - 3 msk majonäs
1 burk caviart (vegetarisk kaviar, som brukar finnas bland ishavsrom och liknande i matbutiken)
ca 2 msk finhackad rödlök
2 - 3 msk hackad dill, färsk eller fryst
2 krm citronpeppar eller 1 krm salt, ½ krm grovmalen svartpeppar och ev. lite rivet citronskal

Gör så här: 
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av. Ställ såsen kallt i minst 30 minuter innan servering (jag brukar göra såsen dagen innan den ska serveras). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.