onsdag 23 maj 2018

Marinerade linser med jerkkrydda


Marinerade linser är ett perfekt, proteinrikt, tillbehör till annan mat. Det är enkelt att variera smaken genom att byta ut kryddningen. Denna gång valde jag att smaksätta linserna med en hemmagjord jerkkrydda. De smakrika linserna käkade vi sedan tillsammans med grillade sötpotatissteaks (se här). En mycket god kombination. 

Marinerade linser med jerkkrydda
1 dl gröna linser, torr vikt
Vatten till sköljning och kokning
1 litet lagerblad
1 tsk grönsaksfond
2 msk olivolja
1 msk vatten
2 msk äppelcidervinäger
1-2 tsk jerkkrydda (se här)
ca 2 krm salt, eller efter smak
1 dl strimlad purjolök alternativt ½ finhackad rödlök

Gör så här: 
Lägg linserna i ett durkslag och skölj dem under rinnande kallt vatten. Låt dem rinna av. Lägg dem i en kastrull och häll på 3 dl kallt vatten. Tillsätt lagerbladet och fonden. Låt det koka i ca 40 - 50 minuter, eller tills linserna är så mjuka som du vill ha dem. Häll av linserna i durkslaget och släng bort lagerbladet. Låt linserna rinna av under tiden som du rör ihop marinaden. 

Vispa ihop oljan, vattnet och vinägern i en skål. Tillsätt kryddan och saltet. Rör ner linserna och purjolöken eller rödlöken. Täck skålen och låt den stå kallt i minst 3 - 4 timmar innan servering (jag lät den stå i kylen över natten). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.