onsdag 20 juni 2018

Aubergine"sill" med dill och vitlök


Den här aubergine"sillen", men dill och vitlök, kanske kan passa bra nu till midsommar. "Sill" gjord på aubergine blir faktiskt riktigt lik originalet, förutom att de små fiskbenen och smaken av rå fisk saknas förstås (vilket för mig inte är någon förlust direkt). Det ursprungliga receptet till just denna "sill"variant kommer från en blogg som heter 'All things green' (allthingsgreen.nu), receptet nedan är min version av det receptet. Fler förslag på smarriga auberginesillar hittar du under etiketten falsk fisk. 

Aubergine"sill" med dill och vitlök
1 normalstor aubergine à ca 350 g
vatten och salt till kokning
1 dl crème fraiche
ca ½ msk vitvinsvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
2 - 3 krm salt, eller efter egen smak
1/4 krm malen vitpeppar
ca 1 msk finhackad dill

Gör så här: 
Skala auberginen. Skär den sedan i ca 1 centimeter tjocka skivor på längden. Skär skivorna i ca 2 cm breda avlånga bitar (de ska likna sillbitar). Lägg dem i en kastrull. Häll på ca 3 dl vatten och ha i ca ½ tsk salt. Låt auberginebitarna koka i ca 2 - 3 minuter. De får inte koka för länge för då blir de mosiga. Häll av dem i ett durkslag och låt dem kallna. 

Rör ihop crème fraiche, vinäger, vitlök, salt, peppar och dill i en skål. Vänd försiktigt ner auberginebitarna i skålen. Täck skålen med ett lock eller plastfolie och ställ den kallt över natten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.