torsdag 26 juli 2018

Kidneybönbiffar med oliver


Det är alltid lite vanskligt att testa att göra vegetariska biffar eftersom de ibland kan vara lite svårhanterliga. Jag har ett favoritrecept som jag oftast använder, men ibland kan det vara kul att testa något nytt. Dessa kidneybönsbiffar är en mix av mitt gamla vanliga recept på bönbiffar och ett recept som jag hittade på tasteline (se här). Biffarna smakade förträffligt och höll ihop jättebra vid stekning. Vi serverade de goda biffarna med ugnsstekt pestopotatis, grönsaker och en kall sås med parmesan, citron och basilika (se här). Det var mycket smarrigt 😋.

Kidneybönsbiffar med oliver
blir ca 12 biffar
ca 500 g kokta kidneybönor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora plåtburkar med konserverade kidneybönor
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk torkad timjan
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
100 g urkärnade svarta oliver
Olja eller smör till stekning

Gör så här: 
Mixa eller mosa bönorna i matberedaren eller med en gaffel i en bunke. Skala och grovriv löken. Skala och pressa vitlöken. Blanda löken och vitlöken med bönorna. Ha även i tomatpurén, äggen, ströbrödet, kryddorna och oliverna. Mixa/mosa allt till en smet, som gärna får vara lite åt det grövre hållet (min blev lite för väl mixad). Ställ smeten kallt i minst 30 minuter. Forma 12 lika stora biffar med hjälp av fuktiga händer. Stek dem i lite olja eller smör några minuter per sida. Biffarna är klara när de känns stumma om du trycker lite lätt på dem i mitten.  


2 kommentarer:

  1. Står tomatpuré i beskrivningen, men inget mått på det i ingredienslistan. Hur mycket ska det vara?

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Tack för att du påpekade att mängden tomatpuré saknas i receptet. Det ska vara 1 msk. Jag ändrar direkt. Ha en bra dag! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.