lördag 7 juli 2018

Lättbakade blåbärsrutor


De här lättbakade, mjuksega, blåbärsrutorna är underbart goda. Jag rekommenderar att du använder riktigt smör när du bakar den här kakan, för det ger en väldigt smarrig kolaaktiga smak. Kakan gräddas i långpannan, så det blir många mumsiga kakrutor av en sats. Ett extra plus är att smeten bara rörs ihop, direkt i grytan, vilket innebär att det inte blir så mycket disk 👍. 

Lättbakade blåbärsrutor
blir ca 24-30 kakrutor, beroende på storlek
200 g smör
6 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
ca 5 - 6 dl blåbär, färska eller frysta

Gör så här: 
Värm upp ugnen till 175 C och lägg två bakplåtspapper i en långpanna (à ca 30 x 40 cm). Se till att papperen överlappar varandra och att det inte blir någon springa mellan dem. 

Smält smöret i en gryta. Ta av grytan från värmen. Tillsätt sockret och rör om. Knäck ner äggen och rör om. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret i en skål. Ha sedan i mjölblandningen i smeten. Rör om så att allt blandas väl och du får en slät smet. Bred ut smeten i långpannan. Fördela bären jämnt över hela ytan. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och dra snabbt över den till ett bakgaller. Vänd långpannan upp och ner över kakan och låt kakan kallna. Skär den sedan i rutor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.