måndag 24 september 2018

Pasta med yoghurt och lök


Denna snabblagade pasta med yoghurt och lök var överraskande smakrik. Det är roligt när så pass enkla råvaror resulterar i något så gott. En perfekt maträtt att laga nu när det finns billig lök att tillgå 👍. 

Det ursprungliga receptet kommer från bloggen 'Lemon press' (se här) receptet nedan är min tolkning av det receptet. 

Pasta med yoghurt och lök
ca 4 portioner
400 - 500 g pasta
vatten och salt till kokning av pastan
1 - 2 msk smör
ca 300 g strimlad gul lök
1 - 1 ½ dl vatten
ca ½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
2 - 3 krm rökt paprikapulver
ev. lite chiliflakes efter tycke och smak
4 dl turkisk yoghurt, eller liknande matlagningsyoghurt
ca 2 ½ dl riven lagrad ost

Gör så här: 
Sätt på vatten och salt till pastakoket i en stor gryta. Ha i pastan.  Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Ha i löken och låt den steka på medelhög värme i ca 10 - 15 minuter, tills den fått fin färg och mjuknat. Häll på vattnet lite i taget under tiden. Ha på salt, rökt paprikapulver, svartpeppar och ev. lite chiliflakes. 

Ta undan ca 2 dl av pastakokvattnet och spara det till senare. Häll sedan av pastan. Häll tillbaka pastan i grytan igen. Sätt tillbaka grytan på värmen. Rör ner yoghurten och den rivna osten. Värm pastan på svag värme under omrörning tills osten smält. Späd med det sparade kokvattnet, lite i taget, under tiden. Vänd ner löken. Smaka av. Klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.