onsdag 14 november 2018

Coleslaw smaksatt med tacosås


Under den här årstiden, när salladsgrönsaker är importerade och dyra, så passar det perfekt att laga olika former av vitkålssallader istället. Vi lagar oftast pizzasallad men ibland kan det vara gott att röra ihop något annat av den nyttiga, och billiga, kålen. Denna smarriga coleslaw, smaksatt med tacosås, använde vi istället för dressing och sallad till de fantastiska bönburgarna som ni fick recept på i måndags (se här). Den kombinationen var en smakmässig fullträff. Jag tror dock att salladen även kan passa till mycket annat. Prova själv och se vad du tycker.  

Coleslaw smaksatt med tacosås
ca 250 g vitkål
1 normalstor morot, à ca 75 - 100 g
3 msk fint strimlad purjolök, färsk eller fryst
ca 3/4 dl turkisk yoghurt, crème fraiche eller avrunnen fil (se här)
1 msk majonäs
ca 1/2 dl tacosås (jag använde het)
2 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Ansa kålen och skölj av den. Strimla den fint eller riv den grovt i matberedaren. Skala och grovriv moroten. Blanda kålen och moroten med resten av ingredienserna i en skål. Smaka av. Täck skålen med ett lock eller plastfolie och ställ den kallt i minst 30 minuter innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.