tag:blogger.com,1999:blog-4386322718644332833.post3506460612463936656..comments2023-06-01T11:15:09.775+02:00Comments on Toves kök - nästan bara vegetariskt: Pastagratäng med champinjoner och chipsdipp 'chipotle cheddar'Toves kökhttp://www.blogger.com/profile/06908522391672247441noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4386322718644332833.post-45827920628731083652017-03-30T16:57:44.403+02:002017-03-30T16:57:44.403+02:00Vad roligt att hon blev nöjd :). Om du vill kan du...Vad roligt att hon blev nöjd :). Om du vill kan du ju ha i en annan smak på dippen (finns många olika) eller så kan du ha i ca 2 tsk cajunkrydda (receptet på den finns under etiketten kryddor). Annars kan du prova att ha i 200 g smaksatt färskost med paprikasmak. Om du inte använder dippmix behöver du tillsätta ytterligare ca 2 msk mjöl om du gör sås på 1 liter mjölk eller ca 1 ½ msk om du gör sås på 7 ½ dl mjölk. Lycka till! <br />Mvh// ToveToves kökhttps://www.blogger.com/profile/06908522391672247441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4386322718644332833.post-37860824990354393132017-03-30T15:28:34.569+02:002017-03-30T15:28:34.569+02:00Dottern var jättenöjd, tog det sista till matlådan...Dottern var jättenöjd, tog det sista till matlådan idag. I helgen provar jag den med champinjoner, men kan du föreslå något annat till såsen än dippenAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16517936596451616971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4386322718644332833.post-42123382331200439672017-03-28T12:52:41.343+02:002017-03-28T12:52:41.343+02:00Vad roligt att du har provat gratängen och dessuto...Vad roligt att du har provat gratängen och dessutom gjort den glutenfri. Ska bli spännande att höra vad dottern tyckte om resultatet :). Ha det så bra! // Mvh ToveToves kökhttps://www.blogger.com/profile/06908522391672247441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4386322718644332833.post-52029122162351780212017-03-28T11:17:32.223+02:002017-03-28T11:17:32.223+02:00Tack snälla för snabbt svar. Har just tagit ut br...Tack snälla för snabbt svar. Har just tagit ut broccoligratäng en. Den ska tas med till min dotter som äter glutenfritt, så jag tog rismjöl istället för vanligt mjöl. Återkommer med besked om vad hon tyckte. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16517936596451616971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4386322718644332833.post-33462871351427135022017-03-27T23:47:42.030+02:002017-03-27T23:47:42.030+02:00Hej Ewa. Jag gillar lite "blötare" pasta...Hej Ewa. Jag gillar lite "blötare" pastagratänger, som är krämiga och goda även när de har stått ett tag, så jag har alltid i ganska mycket sås. Jag brukar låta gratängen stå i ca 10 minuter innan servering och då brukar den överflödiga såsen ha sugits in i pastan så att gratängen blivit lagom krämig för min smak. Men om du vill ha mindre sås kan du ju testa att minska på mjölkmängden till 7 ½ dl istället och minska på mjölet till ca 2 msk. Ha en bra dag! :) // Med vänliga hälsningar ToveToves kökhttps://www.blogger.com/profile/06908522391672247441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4386322718644332833.post-1962756988295167182017-03-27T22:36:38.944+02:002017-03-27T22:36:38.944+02:00Är det inte ovanligt mycket mjölk, även i pastagra...Är det inte ovanligt mycket mjölk, även i pastagratängen med broccoli är det jättemycket mjölk tycker jag. Kokar den bort kanske?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16517936596451616971noreply@blogger.com