måndag 11 september 2023

Björnbärskladdkaka


Vår björnbärsbuske har massor med härliga björnbär. Häromdagen plockade jag några av bären och bakade en smarrig kladdkaka. Vi käkade kakan med en klick vaniljglass. Ljuvligt gott! 😋

Björnbärskladdkaka
blir en kaka à ca 24 cm i dimater
100 g smör + lite extra till formen
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
ca 3 - 4 dl björnbär, färska eller frysta

Gör så här: 
Värm upp ugnen till 175 C. Klämm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diametern, och smörj insidan av formens kanter med lite matfett. 

Smält smöret i en gryta. Ta av grytan från värmen och rör ner sockret och vaniljsockret. Knäck äggen och rör ner dem i grytan. Blanda vetemjölet och bakpulvret och rör sedan ner detta i grytan. Rör ihop allt till en slät smet. 

Häll smeten i formen. Fördela bären jämnt över ytan. Sätt in formen på gallret i mitten av ugnen och grädda kakan i ca 35 - 40 minuter (jag gräddade min i 40 min). Ta ut formen och låt kakan kallna helt innan den tas ut ur formen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.