Vår björnbärsbuske har massor med härliga björnbär. Häromdagen plockade jag några av bären och bakade en smarrig kladdkaka. Vi käkade kakan med en klick vaniljglass. Ljuvligt gott! 😋
Björnbärskladdkaka
blir en kaka à ca 24 cm i dimater
100 g smör + lite extra till formen
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
ca 3 - 4 dl björnbär, färska eller frysta
Gör så här:
Värm upp ugnen till 175 C. Klämm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 24 cm i diametern, och smörj insidan av formens kanter med lite matfett.
Smält smöret i en gryta. Ta av grytan från värmen och rör ner sockret och vaniljsockret. Knäck äggen och rör ner dem i grytan. Blanda vetemjölet och bakpulvret och rör sedan ner detta i grytan. Rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i formen. Fördela bären jämnt över ytan. Sätt in formen på gallret i mitten av ugnen och grädda kakan i ca 35 - 40 minuter (jag gräddade min i 40 min). Ta ut formen och låt kakan kallna helt innan den tas ut ur formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.