Dagens recept är en kryddig potatiscurry med grönkål och kokosmjölk, som värmer gott i vinterkylan. Vi käkade curryn tillsammans med råkost, basmatiris och en klick äppelchutney. Det var mycket mumsigt.
Potatiscurry med grönkål och kokos
ca 4 portioner
1 msk rapsolja
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
ca 1 kg potatis av en fast sort
1 - 2 tsk finriven färsk ingefära
½ - 1 finhackad chilifrukt (kan uteslutas)
1 tsk currykrydda (vanlig gul), köpt eller hemmagjord (se här)
2 tsk garam masala
ca 1 tsk salt
1 burk, à ca 400 ml, kokosmjölk
ca 100 g hackad, förvälld grönkål (färsk eller fryst)
Till servering:
Basmatiris, och/eller naanbröd, samt en klick chutney (se här)
Gör så här:
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala potatisen och skär den i jämnstora bitar.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna (gärna en med tillhörande lock). Ha i löken och låt den steka på medelvärme i ca 5 minuter. Höj sedan värmen under stekpannan och tillsätt potatisen. Låt den steka med i ca 10 minuter, tills den fått lite färg runt om. Tillsätt vitlöken, ingefäran, chilin, kryddorna och saltet. Låt allt steka under omrörning i någon minut. Häll i kokosmjölken och tillsätt grönkålen. Låt det koka upp. Sänk sedan värmen under stekpannan så att det bara småkokar. Lägg på ett lock och låt grytan puttra på svag värme i ca 20 - 30 minuter, eller tills potatisen är mjuk (detta kan ta olika lång tid beroende på potatissort). Smaka av grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.