De här mjuka och goda limporna brukar jag käka istället för fikabröd till en kopp te. Jag tycker att det är jättegott att ha torkad frukt i bröd, och just aprikoser är en av mina favoritfrukter att tillsätta. Mums! 😋
Lättbakade havrelimpor med aprikoser
blir 2 limpor som gräddas i formar
8 dl vetemjöl
5 dl rågsikt
3 dl havregryn
1 dl havrekli eller vetekli
1 msk bikarbonat
1 tsk salt
15 torkade aprikoser, klippta i småbitar
10 dl filmjölk (jag använde lättfil)
ca 1 - 1 ½ dl sirap
lite matfett till att smöra formarna med
Gör så här: Värm upp ugnen till 175 C och smörj 2 limpformar, à ca 1½ liter, med lite matfett (det är viktigt att smöra formarna ordentligt för brödet fastnar lätt).
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i fomen och sirapen. Blanda allt väl så att det inte finns några mjölfickor i smeten. Fördela den tjocka smeten i formarna. Släta till ytan lite med en slickepott.
Sätt in formarna på gallret i den nedre delen av ugnen. Grädda limporna i ca 90 minuter, eller tills de är 98 C inuti.
Ta ut formarna ur ugnen. lossa limporna lite försiktigt och lägg över dem på ett brödgaller. Täck dem med en brödduk och låt dem kallna helt innan du skär i dem. Brödet går att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.