fredag 21 juli 2023

Rödbetsburgare med chili

 

På fredagar brukar jag lägga ut en vegetarisk veckomatsedel men denna vecka har har jag tyvärr inte haft tid att sätta ihop en sådan, utan det får bli ett nytt recept på en smarrig rödbetsburgare istället. 
Ha en fortsatt fin kväll och en riktigt trevlig helg! 😊

Rödbetsburgare med chili
blir 6 burgare
1 Kg färska rödbetor
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1 msk tomatpuré
1 msk chilipulver
1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad oregano
½ tsk lökpulver (kan uteslutas)
3/4 tsk salt
2 ägg
1 ½ - 2 dl ströbröd (börja med den mindre mängden och tillsätt resten om du tycker att det behövs)
ev. lite ost att toppa burgarna med
Matolja till stekning
Till servering: 
hamburgerbröd, dressing, rödlök, smörgåsgurka, ketchup

Gör så här: 

Skala rödbetorna och riv den fint, för hand eller i matberedaren (jag använde matberedaren). Pressa ur vätskan ur betorna med händerna eller med hjälp av en potatispress (funkar finemang!). Lägg de urkramade betorna i en bunke. Skala vitlöksklyftan och pressa ner den i bunken. Tillsätt alla resterande ingredienser, utom oljan, och bland allt till en fast smet. Täck bunken och ställ den kallt i ca 15 - 30 minuter. 

Forma 6 jämnstora burgare av smeten. Stek några i taget i oljan, ca 4 - 5 minuter per sida. Toppa ev. burgarna med ost. Servera dem med valfria tillbehör. Burgarna går att frysa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.