tisdag 29 augusti 2023

Rödbetsbiffar med vita bönor och kapris

 

Idé till dessa rödbetsbiffar kommer från ett recept som jag hittade på ICA.se. Vi käkade biffarna med kokt potatis och en kall sås smaksatt med kapris, senap och dill (se recept här). Det var jättegott! 😋

Rödbetsbiffar med vita bönor och kapris
blir ca 12 biffar
500g färska rödbetor
1 liten gul lök
200-250 g kokta vita bönor (se här) alternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade vita bönor 
2 msk inlagd kapris, avrunnen
1 ägg
2 msk majsena majsstärkelse
2 krm grovmalen svartpeppar
2 - 3 krm salt
ca 1 ½ dl ströbröd
Lite rapsolja eller liknande matolja till stekning 

Gör så här: 
Skala rödbetorna och finriv dem. Ta upp lite av de rivna betorna i taget och krama ur vätskan med hjälp av händerna. Lägg sedan de utkramade betorna i en bunke och ställ undan den så länge. 

Skala löken och riv den grovt. Mixa bönorna i en matberedare eller mosa dem med en potatisstöt, eller gaffel, i en bunke. Hacka kaprisen. Blanda sedan löken, bönorna och kaprisen med betorna. Tillsätt ägget, majsstärkelsen, svartpepparn och saltet. Tillsätt ströbrödet. Blanda samman allt väl, gärna med händerna, tills du får en smet. 

Ta fram ett fat. Forma ca 12 jämnstora biffar av smeten. Lägg dem på fatet. Täck fatet och ställ det kallt i minst 15 min. Stek biffarna, i ca 4 - 5 minuter per sida, i lite olja i stekpannan. De färdiga biffarna går bra att frysa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.