Dessa goda kikärtsbiffar käkade vi häromdagen. Till biffarna hade vi kokt potatis, råkost och en passande kall sås. Mums!
Kikärtsbiffar med kapris
blir 8 - 12 stycken biffar beroende på storlek
ca 400g kokta kikärtor (se här), alternativt 2 tetror eller normalstora plåtburkar med konserverade kikärtor (avhällda och avsköljda)
2 ägg
3/4 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
½ - 1 tsk lökpulver
1 - 2 tsk torkad dill, alternativt 2 - 3 msk hackad färsk eller fryst dill
2 - 3 msk finhackad kapris (häll av och hacka inlagd kapris på burk)
2 msk potatismjöl
ca 1 ½ dl ströbröd
Gör så här:
Mixa, eller mos, ihop alla ingredienser, utom matfettet, till en grov smet. Ställ den kallt i minst 15 min. Forma 8 - 12 jämnstora biffar. Hetta upp lite matfett i en stekpanna och stek några biffar i taget i ca 3 - 4 minuter per sida.
Kall sås med kapris, senap och dill
2 dl crème fraiche, gräddfil eller avrunnen fil (se här)
2-3 tsk stark senap eller dijonsenap
1 - 2 msk finhackad kapris (häll av och hacka inlagd kapris på burk)
ca 1 tsk torkad dill
lite salt och malen vitpeppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av. Täck skålen och ställ den kall i minst 20 - 30 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.