tisdag 17 maj 2022

Kikärtsbiffar och en kall sås med kapris

 

Dessa goda kikärtsbiffar käkade vi häromdagen. Till biffarna hade vi kokt potatis, råkost och en passande kall sås. Mums!

Kikärtsbiffar med kapris 
blir 8 - 12 stycken biffar beroende på storlek
ca 400g kokta kikärtor (se här), alternativt 2 tetror eller normalstora plåtburkar med konserverade kikärtor (avhällda och avsköljda)
2 ägg
3/4 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
½ - 1 tsk lökpulver
1 - 2 tsk torkad dill, alternativt 2 - 3 msk hackad färsk eller fryst dill 
2 - 3 msk finhackad kapris (häll av och hacka inlagd kapris på burk)
2 msk potatismjöl
ca 1 ½ dl ströbröd 

Gör så här:
Mixa, eller mos, ihop alla ingredienser, utom matfettet, till en grov smet. Ställ den kallt i minst 15 min. Forma 8 - 12 jämnstora biffar. Hetta upp lite matfett i en stekpanna och stek några biffar i taget i ca 3 - 4 minuter per sida. 

Kall sås med kapris, senap och dill
2 dl crème fraiche, gräddfil eller avrunnen fil (se här)
2-3 tsk stark senap eller dijonsenap
1 - 2 msk finhackad kapris (häll av och hacka inlagd kapris på burk)
ca 1 tsk torkad dill
lite salt och malen vitpeppar

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av. Täck skålen och ställ den kall i minst 20 - 30 minuter innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.