söndag 11 februari 2018

Veckomatsedel v.7 (2018)


Igår gjorde vi ett besök i Motala för att åka runt och kolla in lite trevliga bostadsområden. Vi plockade upp en av mina systrar, som bor i Motala, och hade med henne som guide (ett stort Tack! till syrran 😍). Det var en jättekul rundtur, och syrran gjorde verkligen sitt allra bästa för att sälja in staden, men både jag och maken kände efteråt att Motala kanske inte riktigt passar oss ändå. Det är nog en lite för stor stad för att vi ska trivas där. Vi misstänkte att det skulle kännas så, eftersom det är så vi brukar känna när vi besöker staden. Detta innebär att vår favorit Vadstena befäster sin plats som den ort vi helst vill flytta till. Det var väldigt skönt att få det bekräftat, för nu vet vi vart vi vill försöka satsa på att hitta ett nytt boende. 

Efter gårdagens äventyr ska vi bara vara hemma i dag. Maken håller på att tapetsera och jag ska snart börja förbereda lunchmaten. Vår yngsta dotter kommer hit en sväng idag och jag hoppas att hon vill käka lite god mat med oss. Jag tänkte bjuda på blomkålsbiffar med ugnsstekt potatis och tzatziki, men de recepten får ni en annan dag. Idag får ni istället glädjas åt en ny veckomatsedel. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: Pasta med min version av Vibekes spenat och fetaostsås är en enkel vegetarisk vardagsrätt som passar bra så här i början av veckan. 


Tisdag: Idag blir det en färgsprakande och smakrik middag i form av saffranscouscous med marockansk rödbetssallad, hummus och yoghurtsås med mynta. Servera gärna lite färska grönsaker till också.  


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Mixad grönsakssoppa med färskost är en len och krämig soppa som smakar bra tillsammans med portionsbröd med kli och linfrö.



Fredag: Mjuka tortillabröd fyllda med refried beans, lite riven ost, salsa samt valfria färska grönsaker är ett kanongott vegetariskt alternativ till fredagstacosen. 


Helg: Veckan avslutas med en riktigt smarrig middag bestående av linsbiffar, ostgratinerad potatis och ranchdipp. En god råkostsallad är ett utmärkt komplement. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.