lördag 10 mars 2018

Luftiga favoritfrallor


Jag älskar bröd 😍. Det finns inte mycket som slår ett nybakat frasigt bondbröd eller en mjuk och god brödbulle. De här härligt stora, luftiga frallorna var en nyhet som jag provbakade tidigare i veckan. Receptet kommer från tidningen hembakats hemsida (se här). Det blir bara åtta frallor av degen, men receptet är enkelt att dubblera om du vill baka en större sats. Frallorna smakade fantastiskt gott med lite smör, ost och paprika till till kvällsteet. 

Luftiga favoritfrallor
blir ca 8 stycken stora frallor
25 g jäst
50 g smör
2 ½ dl mjölk
1 msk socker
½ tsk salt
2 dl grahamsmjöl
4 - 5 dl vetemjöl + lite extra till utbakning

Gör så här: 
Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en skål i mikron eller i en kastrull på spisen. Ha i mjölken och värm blandningen till 37 C. Häll detta i degbunken. Rör om eller vispa tills jästen lösts upp helt. Tillsätt sockret och saltet. Rör om. Ha i grahamsmjölet och arbeta in vetemjölet tills du får en smidig deg. Ha upp den på en mjölad arbetsyta och knåda den i några minuter. Lägg tillbaka den i bunken och lägg på en duk eller tack med lock eller plastfolie. Låt degen jäsa i ca 40 minuter

Klä en plåt med bakplåtspapper. Ha upp degen på en mjölad arbetsyta. Dela den i 8 lika stora bitar. Forma runda bullar och lägg dem glest på plåten. Platta till dem med en mjölad hand och nagga dem med en gaffel. Täck bullarna med en bakduk och låt dem jäsa i ca 40 minuter. Värm under tiden upp ugnen till 225 C. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna på galler under duk. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.