Efter den senaste tidens höga tempo, med källarröjning och annat inför den tänkta flytten (som dessvärre inte blir av 😞), känner jag mig lite trött och sliten. Jag tänker därför inte lägga så mycket krut på att röra ihop något speciellt avancerat bakverk nu till påsk. Istället tänker jag bjuda på denna lättbakade, delikata kladdkaka. Serverad med en klick vaniljglass blir den mumsiga kakan en perfekt påskdessert. Receptet kommer ursprungligen från konditorn och skribenten Mia Öhrn (se hennes blogg här). Gör gärna kakan dagen innan den ska serveras så att den hinner sätta sig och bli sådär härligt krämig/kladdig 😋.
Mias kladdkaka
1 kaka à ca 24 cm i diameter
150 g smör + lite extra till formen
3 ägg
3 dl strösocker
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Värm upp ugnen till 200 C och kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, som mäter 24 cm i diameter. Smörj insidan av kanten med lite matfett. Smält smöret i en skål i mikron eller i en kastrull på spisen och ställ sedan undan det så länge. Rör ihop äggen med sockret i en bunke. Blanda mjölet med kakaon och vaniljsockret i en annan bunke. Vänd sedan ner mjölblandningen i äggbunken. Tillsätt även det smälta smöret och rör slätt. Häll smeten i formen. Sätt in formen på gallret i mitten av ugnen och låt kakan grädda i ca 15 - 18 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig/lös i mitten när den tas ut. Låt den svalna. Ställ sedan kakan i kylen över natten. Kakan går alldeles utmärkt att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.