Dagens recept är en mycket mumsig äggsallad som passar ypperligt att laga om du har kokta ägg kvar efter påskmaten. Salladen är ganska neutral i smaken och går även att använda som fyllning i en smörgåstårta.
Mackor med äggsallad
blir ca 6 dubbla mackor eller 12 trekantiga mackor
6 stora ägg (typ frukostägg) eller 8 normalstora ägg
ca 2 dl crème fraiche eller avrunnen fil (se här)
½ -1 tsk örtsalt köpt eller hemmagjort (se här)
1 - 2 tsk torkad dill alternativt 2-3 msk hackad dill, färsk eller fryst (jag hade i ca 1 tsk torkad dill)
12 skivor formfranska (det går även att använda ett grövre bröd om du hellre vill ha det)
Gör så här:
Koka äggen i ca 10 minuter, tills de är hårdkokta. Skölj dem under rinnande kallt vatten och låt dem sedan kallna.
Blanda ihop crème fraichen, eller den avrunna filen, med örtsaltet och dillen i en skål. Skala äggen. Hacka dem och blanda dem med röran i skålen. Smaka av.
Fördela röran på hälften av brödskivorna på ett fat. Lägg på resterande brödskivor så att det blir 6 dubbla smörgåsar. Ställ dem kallt i minst 30 minuter innan servering. Dela eventuellt mackorna på diagonalen så att du får 12 trekantiga mackor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.