onsdag 13 april 2022

Mackor med äggsallad

 

Dagens recept är en mycket mumsig äggsallad som passar ypperligt att laga om du har kokta ägg kvar efter påskmaten. Salladen är ganska neutral i smaken och går även att använda som fyllning i en smörgåstårta. 

Mackor med äggsallad
blir ca 6 dubbla mackor eller 12 trekantiga mackor
6 stora ägg (typ frukostägg) eller 8 normalstora ägg
ca 2 dl crème fraiche eller avrunnen fil (se här)
½ -1 tsk örtsalt köpt eller hemmagjort (se här)
1 - 2 tsk torkad dill alternativt 2-3 msk hackad dill, färsk eller fryst (jag hade i ca 1 tsk torkad dill)
12 skivor formfranska (det går även att använda ett grövre bröd om du hellre vill ha det)

Gör så här: 
Koka äggen i ca 10 minuter, tills de är hårdkokta. Skölj dem under rinnande kallt vatten och låt dem sedan kallna. 

Blanda ihop crème fraichen, eller den avrunna filen, med örtsaltet och dillen i en skål. Skala äggen. Hacka dem och blanda dem med röran i skålen. Smaka av. 

Fördela röran på hälften av brödskivorna på ett fat. Lägg på resterande brödskivor så att det blir 6 dubbla smörgåsar. Ställ dem kallt i minst 30 minuter innan servering. Dela eventuellt mackorna på diagonalen så att du får 12 trekantiga mackor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.