måndag 11 april 2022

Förslag på mat till en vegetarisk påskbuffé

 

Här kommer några förslag på vegetariska maträtter som passar på en påskbuffé. Du kommer till recepten genom att klicka på den kursiva texten. Ha en riktigt bra dag! 🐣

Först ut är naturligtvis olika varianter av aubergine"sill". Klassisk aubergine"sill", aubergine"sill" med vitlök samt aubergine"sill" i krämig senapssås (se recept här, här och här)

Något annat som inte bör saknas på påskbordet är morots"lax". Vår favorit är den saltbakade varianten (se här) men den kokta varianten, som är mer snabblagad, är god den också (se här)


En god äggrätt hör också påsken till. Broccolilåda med kryddost eller spenatlåda med fetaost är två av våra favoriter (se recept här och här). 

Någon form av potatisrätt kan också passa bra på buffén. Mina förslag på detta är frestelse med purjolök, dill och tångkaviar, frestelse med spenat, fetost och soltorkade tomater eller en sagolikt god potatistårta (se recept här, här och här). 


Något sött och gott till kaffet får inte heller saknas. Lemon chess pie, after eight tårta, key lime pie, cheesecake med vit choklad och hallonsås eller en oreo mud cake, är alla värdiga aspiranter till att avsluta en god måltid. Du hittar recepten här, här, här, här och här.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.