torsdag 22 juni 2017

Key lime pie


Om ni inte har hunnit fixa någon dessert till imorgon så rekommenderar jag er att testa denna fräscha key lime pie. Den goda limepajen är både snabb och enkel att baka, och den passar perfekt att servera tillsammans med färska jordgubbar efter midsommarlunchen. Mums! 😋

Key lime pie
blir 1 paj à ca 24 cm i diameter
botten: 
200 g digestivekex
100 g smält smör
fyllning:
saft från 4 limefrukter (ca 1 dl)
1 burk, à 397 g, sötad kondenserad mjölk
4 äggulor (OBS! Kasta inte bort äggvitorna, för de går att frysa och sedan ta upp och använda till t.e.x maränger vid ett annat tillfälle)

Gör så här:
Tryck fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Krossa kexen i en bunke eller i matberedaren. Tillsätt smöret och blanda allt ordentligt. Tryck ut massan i botten och en bit upp längs kanten av formen. Ställ formen kallt i ca 15 - 20 minuter. 

Värm under tiden upp ugnen till 200 C. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 8 - 10 minuter. Ta ut formen och låt den svalna. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen och häll den i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 - 20 minuter. Ta ut formen och låt den svalna. Ställ pajen kallt i minst 3 timmar. Förvara den färdiga pajen i kylen eller frysen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar