söndag 25 juni 2017

Veckomatsedel v.26

Söndag igen och dags för en ny veckomatsedel. Denna vecka bjuder bland annat på en matig potatissallad med två sorters bönor, en krämig indisk blomkålscurry, en underbar mixad grönsakssoppa med gott bröd, en smakrik kikärtsburgare och en fantastiskt god moussaka. Mums!

Idag kommer vår yngsta dotter hit för att käka söndagsmiddag. Det blir stekta bönbullar med färskpotatis, brunsås, smörgåsgurka och vinbärsgelé 😋. Ha en riktigt bra dag!

Måndag: Matig potatissallad med två sorters bönor. Servera gärna salladen med kokta ägg, lite färska grönsaker och ett gott bröd. 


Tisdag: Cauliflower butter masala, serveras med luftigt basmatiris, färska grönsaker och en god chutney med äpplen och dadlar (se här).


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Mixad grönsakssoppa med tomatpesto och basilika, serveras med ett härligt portionsbröd med vitlök och örter.Fredag: Kikärtsburgare med hembakat hamburgerbröd och het coleslaw. Ha gärna färska grönsaker och eventuellt någon form av ugnsstekt potatis till också.


Helg: Vegetarisk moussaka serveras med tzaziki, oliver och en fräsch sallad. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar