Den här spenatlådan med fetaost är min version av något som ska likna en spenat och fetaostpaj. Som ni kanske vet sedan förut så är jag inget fan av matpajer på grund av att jag inte tycker om pajdeg. Denna degfria variant blev faktiskt supergod, så pajliknande saker kanske kommer att hamna på vårt matbord lite oftare i fortsättningen. Vi käkade den mumsiga "pajen"/ lådan med oliver och en blandad sallad. Enkelt och gott! 😃
Spenatlåda med fetaost
ca 4 - 5 portioner
lite matfett till att smöra formen med
Fyllning:
750 g upptinad bladspenat
½ tsk salt
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
2 krm vitlökspulver
Äggsmet:
8 ägg
2 - 2 ½ dl standardmjölk eller grädde
200 fetaost
1 - 2 krm salt (kan uteslutas eftersom fetaosten är ganska salt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C och smöra en ugnsfast form som rymmer ca 2 liter. Krama ur vätskan ur spenaten. Skär sedan spenaten i mindre bitar. Fördela spenaten i botten av formen och blanda den med saltet, svartpepparn och vitlökspulvret. Rör ihop alla ingredienserna till äggsmeten och häll den i formen. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 35 - 40 minuter, eller tills smeten stelnat ordentligt i mitten av formen. Ta ut formen ur ugnen och låt den stå en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.