fredag 8 april 2022

Veckomatsedel v.15 (2022)

 

Påsken närmar sig med stormsteg. Det brukar vanligtvis vara en helg som vi tillbringar utomhus, med trädgårdsarbete. Vi får väl se hur det blir med den saken i år, för det är för närvarande ganska ruggigt ute och därmed inte särskilt lockande att tillbringa någon längre stund utomhus. Jag håller tummarna för att vädret vänder till det bättre till nästa helg.

Den här helgen ska vi bland annat fixa i ordning på vår balkong. Vi har nyligen fått den inglasad och maken har lagt ett fotvänligt golv. Nu är det bara att flytta dit möblerna och piffa till lite. Jag ser fram emot att sitta där och njuta så fort som det går. 

Idag ska jag inte göra något särskilt förutom de vanliga fredagssysslorna, att städa och tvätta. En annan fredagsuppgift som jag naturligtvis ska göra är att leverera en ny vegetarisk matsedel för den kommande veckan. Du kommer till recepten genom att klicka på den kursiva texten. Ha en fortsatt bra dag och en riktigt trevlig helg! 🌷

Måndag: Riven potatisgratäng med broccoli och färskost serveras med stekta bönbullar och råkost

Tisdag: Linscurry med kokosmjölk serveras med basmatiris, råkost och en klick chutney 

Onsdag: Valfri favoriträtt eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys 

Torsdag: Tex-Mexsoppa serveras med en klick crème fraiche samt några skivor smörgåsgurka. Ett frasigt och gott portionsbröd passar bra som tillbehör.

Fredag: Bakad potatis med kikärtsröra  serveras med råkost

Helg: Påskbuffé med dina egna gamla och nya favoriter


Bilden med de målade äggen är lånad från 'pxhere.com' (se här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.