lördag 5 november 2016

After eighttårta


Nu har vi klarat av familjens alla födelsedagar för i år. I vår familj önskar sig i stort sett alla familjemedlemmar chokladstinna födelsedagstårtor när de fyller år. Vår yngsta dotter, som fyllde år nu i veckan, önskade sig den här supersmaskiga after eighttårta. Tårtan är en underbar skapelse bestående av en alldeles lagom kladdig chokladbotten, fylld med sammetslen chokladcheesecake och toppad med krämiga, halvsmälta after eight. Suveränt gott!! 

Receptet kommer ursprungligen från köket.se. 

After eighttårta
1 tårta à ca 24 centimeter i diameter
Botten: 
100 g smör
100 g after eight
2 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ msk kakao
1 ½ tsk bakpulver
Cheesecakefyllning: 
200 g rumsvarm cream cheese
200 g hackad ljus choklad
1 tsk vaniljsocker
Topping: 
Valfri mängd after eightplattor (jag tog ca 100 g)

Gör så här: 
Värm ugnen till 175 C och tryck fast ett bakplåtspapper i botten på en 24 centimeters springform. Smörj kanterna med lite matfett. Smält smöret tillsammans med after eighten över vattenbad. Låt det svalna lite. Vispa äggen med sockret tills det blir vitt och pösigt. Tillsätt smör - chokladblandningen. Blanda mjölet, kakaon och bakpulvret. Vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 

Smält under tiden chokladen till cheesecakefyllningen. Låt den svalna lite. Vispa upp cream cheesen och vänd ner chokladen under omrörning. Blanda i vaniljsockret. Ta ut formen ur ugnen och fördela försiktigt cheesecakefyllningen över mitten av kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda den i ytterligare ca 10 - 15 minuter. Ta ut kakan. Lägg på valfri mängd after eighteplattor (de kommer att smälta lite av värmen). Låt kakan svalna i formen. Ställ sedan kakan kallt i minst 3 timmar. Servera gärna tårtan med en klick vaniljglass eller vispad grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.