fredag 4 november 2016

Mumsig dubbelmacka med stekt ägg, en klick bea och stekta champinjoner i barbecuesås


Då var det dags för ytterligare en smarrig, ostfylld dubbelmacka gräddad i smörgåsjärnet. Denna gång är mackan toppad med det obligatoriska stekta ägget, en klick bearnaisesås samt lite stekta champinjoner, som smaksatts med en helt underbart god, rökig barbecuesås. Så enkelt och ändå hur gott som helst, mums!

Dubbelmacka med ägg, bbq-svamp & bea
1 portion: Stek ca 100 g skivade champinjoner tills vätskan dunstat och de har fått lite färg. Blanda ner ca 2 msk barbecuesås (jag använde den här). Koka ihop allt någon minut. Håll det varmt. Bred lite smör på 2 skivor formbröd. Ha på lite god ost och lägg ihop mackorna. Grädda dem i smörgåsjärnet tills osten smält och mackorna fått fin färg. Stek under tiden 1 ägg i lite smör. Lägg mackan på ett fat.  Toppa med svampen, ha på lite smörgåsgurka, ägget och en klick beasås (från burk eller påse). Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.