lördag 12 november 2016

Stekta bananer med sirap, ett underbart tillbehör till glass


De här fantastiskt goda bananerna fick avsluta yngsta dotterns födelsedagsmiddag. Stekta bananer i kolaaktig sirapslag är ett supergott, snabblagat tillbehör till vaniljglass. Jag brukar nästan alltid bjuda på dessa efterrättsbananer när vi har ätit 'kinamat' här hemma. Smaken påminner nämligen lite om de friterade bananerna med sirap som man kan käka till dessert på kinarestaurangen. Den här frityrfria varianten är dock både enklare och en anings, aning nyttigare än originalet, men minst lika god. 

Gör så här: Hetta upp en klick smör i stekpannan. Lägg i 3 - 4 skivade bananer och låt dem steka några minuter tills de mjuknat och fått fin färg. Häll i ljus sirap efter smak och samvete (jag sparade inte på krutet utan hade nog i lite drygt 1 dl). Låt det koka ihop tills sirapen blir lite seg. Servera direkt! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.