torsdag 21 juni 2018

Matiga dubbelmackor med potatis, ägg och tångkaviar


De här matiga mackorna, fyllda med en röra gjord på bland annat potatis, ägg och tångkaviar, går alldeles utmärkt att göra i förväg och sedan förvaras i kylen tills de ska ätas. Det är till och med en fördel att göra mackorna dagen innan de ska ätas eftersom de bara blir godare och saftigare av att stå ett tag. De mumsiga mackorna passar alldeles utmärkt att ta med i picknickkorgen. Servera dem gärna med en rejäl sallad.

Matiga dubbelmackor med potatis, ägg och tångkaviar
blir 4 dubbla mackor
8 skivor franska
Fyllning: 
2 dl crème fraiche eller avrunnen fil (se här)
1 msk majonäs
½ dl tångkaviar (se bild)
½ - 1 dl fint strimlad purjolök
4 hackade kalla kokta potatisar
4 hackade kalla kokta ägg
ev. 1 - 2 msk hackade dill, färsk eller fryst
citronpeppar eller salt och grovmalen svartpeppar efter smak

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en bunke. Lägg ut 4 skivor fralla på en skärbräda. Fördela fyllningen på brödskivorna. Lägg de återstående 4 brödskivorna ovanpå, så att det blir dubbelmackor, och tryck till dem lite grann. Lägg mackorna i en plastlåda med lock eller på ett fat och täck dem med plastfolie. Ställ dem i kylen i minst 2 timmar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar