söndag 10 juni 2018

Veckomatsedel v. 24

Under veckan som att har vi haft ganska mycket att göra. Maken har fixat några småsaker med huset och jag har fixat till lite i trädgården. På onsdag kommer det hit en fotograf som ska ta bilder på huset och trädgården. Vi har nämligen bestämt oss för att göra ett nytt försök att flytta till Vadstena och ska därför sälja vårt hus. Nu när vi har husbilen kan vi ju sova i den under tiden som vi renoverar vårt nya boende, så jag behöver inte längre vara rädd för att bli hemlös på grund av min doftastma. Vi har inte fått tag i något nytt boende än men vi letar för fullt. 

Igår tog vi en paus från flyttfixandet och var barnvakt åt två små härliga tjejer. Det var fullt upp med legobyggande, lekparksbesök och dopp i poolen 😄. Idag ska vi fortsätta att fixa lite här hemma och göra klart några små projekt. Det ska bli skönt när allt är färdigt så att vi sedan bara kan ta det lugnt och njuta under resten av sommaren. 

Nu ska jag snart käka frukost och sedan blir det en tur till en blomsteraffär för att inhandla en ytterkruka till en jättefin paprikaplanta som vi fick igår som tack för barnvaktshjälpen. Innan dess ska jag dock skriva klart den kommande veckans matsedel. Detta blir den sista veckomatsedel nu på ett tag. När det är sommar, varmt och ledigt vill jag inte ha saker och ting allt för planerat utan mera kunna ta dagen som den kommer. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: Auberginegratäng med pesto och mozzarella serveras med foccacia och en blandad sallad.


Tisdag: Snabblagad kikärtsgryta med morötter och ajvar serveras med kokt ris och färska grönsaker. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Omelett med bladspenat och ost serveras med en blandad sallad och ett gott bröd. 


Fredag: Quesadillas med tacokryddad vegfärs serveras med sallad, majskorn, tomat, paprika, inlagda jalapeno, en klick crème fraiche samt tacosås och mexikanskt böndipp (se här).


Helg: Grillade sötpotatisskivor serveras med potatissallad samt valfria färska grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar