Quesadillas med tacokryddad vegfärs är superenkelt och supergott. Jag använde en påse hemmagjord vegfärs, eftersom vi hade det i frysen, men det går naturligtvis precis lika bra att använda köpt vegfärs istället. Vi gräddar alltid våra quesadillas i smörgåsjärnet, men om du saknar ett sådant går det lika bra att grädda dem i en stekpanna, grillpanna eller i ugnen. Vi serverade quesadillasen med lite fräscha grönsaker, inlagd jalapeno, tacosås, avrunnen fil (istället för crème fraîche), böndipp och nachos. Recept på böndipp och hemmagjord tacosås hittar du här.
Quesadillas med tacokryddad vegfärs
Till 3 - 4 quesadillas
6 stora eller 8 mellanstora tortillabröd
300 g fryst köpt vegfärs eller 400 g hemmagjord vegfärs (se här)
1 msk olja (endast till köpt färs)
1 påse köpt tacokrydda eller ca 3 ½ msk hemmagjord tacokrydda + ca ½ tsk salt (se här)
1 ½ - 2 dl vatten
ca 3 dl riven ost
Gör så här:
Fräs färsen en stund i oljan (hemmagjord vegfärs behöver ingen extra olja). Tillsätt tacokryddan och vattnet (+ salt om du använder hemmagjord tacokrydda). Låt det koka ihop i några minuter. Smaka av. Fördela röran på hälften av bröden men se till att lämna en tom yta ca 1 cm runt kanterna så att fyllningen inte läcker ut. Lägg på osten och de resterande bröden så det blir som dubbelmackor. Grädda dem i smörgåsjärnet, stekpannan eller grillpannan tills osten smält och bröden fått fin färg. Om du hellre vill grädda quesadillasen i ugnen så lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och grädda dem i 225 C i ca 3 - 4 minuter per sida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.