onsdag 10 augusti 2016

Rödbetsbiffar med goda tillbehör


Idag blir det ännu ett recept med rödbetor som huvudingrediens. Denna gång serveras betorna i form av dessa läckra rödbetsbiffar. Jag åt dem med kall sås, kokt broccoli, kanelmarinerade linser, oliver och grönsaker. Min man hade bulgur till också för att få det lite matigare. Biffarna var verkligen supergoda och de olika tillbehören passade jättebra till dem. En välkomponerad och smakrik måltid, helt i min smak. Receptet på den kalla såsen hittar du längre ner i inlägget och receptet på de underbara kanelmarinerade linserna hittar du här

Rödbetsbiffar
ca 12 stycken
500 g skalade färska rödbetor
1 gul lök
2 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk trocomare örtsalt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
olja till stekning

Gör så här: 
Finriv betorna och krama ur så mycket vätska som möjligt. Lägg dem i en bunke. Skala och riv löken. Ha i den i bunken. Tillsätt ägg, ströbröd, örtsalt, svartpeppar och timjan. Blanda allt till en smet (enklast med händerna). Låt den stå och svälla i ca 10 minuter. Forma ca 12 lika stora biffar. Stek dem ca 3 - 4 minuter per sida på medelvärme i lite olja. (Biffarna går att frysa)

Kall sås med persillade
Blanda 2 dl crème fraiche, turkisk yoghurt eller avrunnen fil (se här) med ½ - 1 tsk persilladekrydda & en liten gnutta malen vitpeppar. Smaka av såsen och ställ den kallt i minst 30 minuter innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.