lördag 6 augusti 2016

Bönsallad med ajvar


Den här goda och lättlagade bönsalladen med ajvar rörde jag ihop för att ha som tillbehör till grillade grönsaker. Jag har gjort denna sallad flera gånger tidigare för den passar bra till det mesta. Prova t.ex. att servera den som tillbehör på en buffé eller till squashbiffar (se här) eller kanske till en god bulgursallad. Det är också jättegott att äta bönsalladen med lite fetaost och färska grönsaker i pitabröd eller wraps. Mums!

Bönsallad med ajvar
4 - 8 port beroende på vad den ska användas till
400 g kokta vita bönor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora burkar konserverade naturella vita bönor. 
ca 1 dl valfri ajvar relish (jag tog stark)
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
1 tsk aromat
1 krm grovmalen svartpeppar
1 - 2 tsk torkad dill, efter smak
1 - 2 vitlöksklyftor, efter smak

Gör så här: 
Om du använder konserverade bönor ska de hällas av och gärna sköljas under rinnande kallt vatten innan de används. 

Blanda ajvar, vinäger, paprikapulver, aromat, svartpeppar och dill i en skål. Skala vitlöken och riv eller pressa ner den i skålen. Rör om ordentligt. Rör försiktigt ner bönorna i skålen och vänd runt dem så att allt blir väl blandat. Ställ gärna salladen i kylen i minst 30 minuter innan servering så att bönorna hinner dra åt sig alla smaker. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar