onsdag 31 augusti 2016

Snabbakat krossbröd


Den här snabbakade limpan innehåller, som namnet avslöjar, massor med vetekross och rågkross, vilket ger brödet ett härligt tuggmotstånd. Eftersom det är ett ganska sött bröd så äter jag det oftast som det är, utan smör eller pålägg, och har det som ett lite nyttigare alternativ till fikabröd. Min man däremot har på både smör och ost och äter det som vanligt matbröd. Hur man än väljer att äta det så är det ett supergott och lättbakat bröd som jag verkligen rekommenderar dig att prova. Receptet kommer från boken 'Kyrkkaffe' av Anna Braw (red).

Krossbröd
2 limpor
3, 25 dl rågkross
3, 25 dl vetekross
1, 5 dl vetekli
2, 5 dl linfrö
2 dl russin
1 msk bikarbonat
8, 5 dl vetemjöl
1 L fil
2, 5 dl mörk sirap
Lite matfett till att smörja formarna med

Gör så här: 
Värm ugnen till 150 C. Smörj 2 stycken 1 ½ L limpformar med lite matfett. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Tillsätt fil och sirap. Blanda ihop allt ordentligt till en lös deg. Rör i botten så det inte är mjöl kvar där. Fördela blandningen i formarna. Grädda dem långt ner i ugnen i ca 90 minuter eller tills de har en innertemperatur på 98 C. Täck limporna med en plåt om de blir för mörka på ytan. Ta ut dem ur ugnen och lossa dem ur formarna. Låt limporna kallna på galler under en kökshandduk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.