Bären från vår röda krusbärsbuske räckte precis till en sats smarrig krusbärskräm. Kräm är en härlig efterrätt eller lättare kvällsmat som vi äter då och då. För det mesta gör jag saftkräm eller äppelkräm men vid enstaka tillfällen, som det här, så är det färska bär som åker ner i grytan. Receptet kommer från 'Vår kokbok'. Jag mixade mina krusbär eftersom jag tycker att det blir godare att göra så, men du kan naturligtvis hoppa över det momentet om du vill ha större bitar av bären i krämen.
Krusbärskräm
5 - 6 dl snoppade och sköljda krusbär, färska eller frysta
4 + 1 dl vatten
1 ½ dl strösocker
3 msk potatismjöl
Gör så här:
Koka upp 4 dl av vattnet med sockret i en kastrull. Ha i bären och låt det koka på svag värme under lock tills bären börjar spricka och koka sönder. Rör ut potatismjölet i den sista decilitern av vattnet till en slät redning. Tag av kastrullen från värmen. (Mixa bären). Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt krämen koka upp. Låt krämen kallna. Servera den gärna med en skvätt mjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.